Jeg stemmer JA til EU på søndag. Jeg stemmer JA til patentsamarbejdet. Jeg stemmer JA til EU som et fredsprojekt, men også JA til et samarbejde hvor foreløbig 28 lande arbejder sammen om at varetage de europæiske værdier og interesse i en stadig mere konkurrencepræget globaliseret verden. Og jeg stemmer på en SF kandidat, for at sikre at den sociale og grønne dagsorden bliver styrket i det nye EU parlament.
Er alt godt i EU? Nej da. Alt er jo heller ikke godt i Danmark. Men på samme måde som der foregår en demokratisk og politisk kamp på Christiansborg, på samme måde er EU også en politisk kampplads mellem forskellige holdninger og interesser.
Det er stærkt bekymrende at de borgerlige partier har indledt en negativ kampagne mod EU, hvor de skabe fjendebilleder om øst arbejdere der kommer med ét formål, at misbruge vores velfærdssystem. Jeg har endnu ikke mødt en eneste ”velfærdsturist”.
Selvfølgelig skal social dumping bekæmpes. I Danmark skal der arbejdes efter danske overenskomster. EU er ikke og skal ikke være en social union.

//Jørgen Jørgensen
EP kandidat for SF